rinoplastie- rinoplastia - operatie la nas - deviatie de sept - chirurgie estetica - clinica
 
Home Clinici de chirurgie Rinoplastia Contact

Rinoplastie.|com

Dacã luati în considerare rinoplastia, acest site vã da notiunile de bazã despre aceste proceduri - cum vã poate ajuta, cum se efectueazã si la ce rezultate sã vã asteptati

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice.

Una din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este : ce abordare este mai potrivita rinoplastia inchisa sau deschisa ?

 
 
 
 
 
 
 
   
  Candidatul pentru chirurgia estetica      
         
 
     
             
 

Va prezentam cele mai importante caracteristici ale unui candidat pentru interventia de chirurgie estetica:

 


O stare fizica generala buna. A fi intr-o stare de sanatate generala buna ( fara boli cronice sau acute) este o conditie implicita pentru cel care doreste o opertie de chirurgie estetica.  Daca aveti totusi o boala de lunga durta, nu inseamna ca nu puteti sa beneficiate de chirurgia estetica; se realizeaza interventii cu success si pentru cei care sunt diabetici sau cu probleme cardiace. Aceasta inseamna ca interventia va avea nevoie de pregatiri speciale.  Cel mai important este sa informati chirurgul in legatura cu orice problema de sanatate pe care o aveti sau ati avut-o, chiar daca nu o cosiderati importanta, de la prima consultatie.


Sanatatea mentala buna si stare emotionala stabila . Un pacient cu boli mentale serioase ( cum este de exemplu schizofrenia) nu este un candidat bun si nici o persoana care este extrem de impulsiva. Deasemenea persoanele care trec printr-o perioada stresanta  ar trebui sa astepte ca aceste probleme stresante sa se atenueze, sau sa se rezolve pozitiv, pentru a planui o interventie de chirurgie estetica.

 

Nefumatorii. Fumatul influenteaza major procesul de vindecare, astfel incat unii chirurgi refuza sa opereze pacienti fumatori . Ar trebui cel putin sa doriti si chiar sa renuntati cu cel putin 4 saptamani inainte si 4 dupa   interventia de chirurgie estetica.

 

Sa fiti auto-motivati. Candidatii buni sunt bine motivati de propria dorinta de a arata si simti mai bine si nu datorita dorintei de a impresiona pe cineva sau relatia cu cineva. Chirurgia estetica  poate  (si adesea o face) imbunatati si relatiile sociale ale unei  persoane, dar aceasta este datorita cresterii imaginii de sine mai degraba decat schimbarii infatisarii fizice.


Asteptari realiste. Este foarte important pentru un pacient de chirurgie estetica sa aiba asteptari realiste asupra rezultatului interventiei pe care o doreste. In timpul primei consultatii transmiteti chirurgului  ce doriti sa obtineti ( cum doriti sa aratati), astfel incat sa puteti afla de la medic  cat de mult se poate realiza aceasta .

 

Bine informati. Un bun candidat se poate autoeduca prin discutii cu profesionistii in domeniu si citind informatii actuale din brosuri, carti sau prin site-uri specializate pe internet . Acumulati cat  mai multe informatii despre procedura pe care o doriti inclusiv pregatirile dinaintea si dupa interventie.


Puternic motivati. Cel mai bun candidat pentru chirurgia estetica sunt cei foarte puternic motivati- astfel incat sa faca fata disconfortului, cheltuielilor si inconvenientelor care insotesc orice interventie chirurgicala. Pacientii puternic motivate au sanse mult mai mari de a respecta instructiunile  medicului in perioada post interventie si limitarile impuse de acesta.

 

   
Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 

 
 

 

 

 

 
 
Citeste mai multe
 

Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

 

 
 
 
Metoda inchisa sau deschisa?
 
Citeste mai multe
 

Unul din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este “ ce abordare este mai potrivita”: rinoplastia inchisa sau deschisa ? Din pacate nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. In orice caz, primul pas este sa intelegem ce inseamna fiecare tehnica si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

 
Planificarea operatiei
 
Citeste mai multe
 

Comunicarea dintre dumneavoastrã si medic este esentialã. La prima consultatie chirurgul vã va întreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicându-vã optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul.

 

 
REVENIREA LA NORMAL
 
Citeste mai multe
 

Majoritatea pacientilor care au fãcut operatia de rinoplastie se pot întoarce la scoalã sau activitãtile mai sedentare la o sãptãmânã de la operatie. Pentru a vã relua ritmul normal e nevoie, totusi, de câteva sãptãmâni. Chirurgul vã va da instructiuni precise pentru a vã relua gradat activitatea dumneavoastrã normalã.

 

 

 
         
             
 
  ROLINKMEDIA ONLINE PUBLISHING WWW.CHIRURGIE-ESTETICA.RO WWW.CLINICI-FERTILIZARE.RO WWW.COSMETIC-SURGERY.RO  
           
  Copyright 2001-2011 © chirurgie-estetica.ro

Valid CSS!