rinoplastie- rinoplastia - operatie la nas - deviatie de sept - chirurgie estetica - clinica
 
Home Clinici de chirurgie Rinoplastia Contact

Rinoplastie.|com

Dacã luati în considerare rinoplastia, acest site vã da notiunile de bazã despre aceste proceduri - cum vã poate ajuta, cum se efectueazã si la ce rezultate sã vã asteptati

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice.

Una din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este : ce abordare este mai potrivita rinoplastia inchisa sau deschisa ?

 
 
 
 
 
 
 
   
  Etapele interventiei - - chirurgie estetica      
         
 
 


Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.


Documentati-va inainte de a alege o clinica. Majoritatea clinicilor sau medicilor au web-site, in care sunt prezentate tipurile de operatii pe care acestia le practica, imagini cu pacienti care au facut o interventie similara cu cea pe care si dumneavoastra doriti sa o faceti.


Dupa ce ati ales clinica, interesati-va de medicii specialisti pe care acea clinica ii are, pe site, contactati direct clinica, pe e-mail sau telefon, sau pur si simplu intrebati un pacient care s-a operat la acel chirurg.


Odata urmati acesti pasi, tot ce aveti de facut este sa sunati si sa va programati la o consultatie.
In majoritatea clinicilor veti fi intampinat cu un formular prin care vi se cere istoricul medical. Va trebui sa completati toate acele rubrici cu raspunsuri corecte, pentru a evita eventualele efecte  secundare ale diferitelor afectiuni sau medicamnte pe care le luati.


Acest istoric poate sa cuprinda informatii precum:
BOLI DIAGNOSTICATE
ALERGII CUNOSCUTE
MEDICATIE PREZENTA SAU DIN TRECUT
TIPURI DE ANESTEZIE PE CARE LE-ATI AVUT


Dupa completarea acestui chestionar initial, veti avea un prim contact cu medicul specialist, moment in care acesta va prezinta alternativele operatorii pe care le efectueaza, avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele. In cazul rinoplastiei se poate vorbi de o rinoplastie deschisa sau o rinoplastie deschisa, dar cel care decide ce este indicat in cazul dumneavoastra este medicul.

 

Acum ii puteti pune toate intrebarile la care doriti sa primiti un raspuns de specialitate. Urmeaza un examen local, masuratori si simulare computerizata ( unele clinici dispun de programe computerizate ce simuleaza aspectul nasului cat mai aproape de ceea ce ar putea rezulta in urma interventiei), stabilirea indicatiei chirurgicale. Veti primi un set de analize pe care trebuie sa le faceti pentru ca medicul sa ia la cunostinta de starea dumneavoastra de sanatate si pentru a evita riscurile impuse de operatie in sine, dar si de anestezie.

 

Unele clinici au colaborari cu laboratoare de analize, pentru a usura demersul atat al dumneavoastra cat si al lor, astfel incat la plecare veti in indrumat spre unul din aceste laboratoare. Cu toate acestea puteti face analizele acolo unde veti dori dumneavoastra. La sfarsitul consultatiei se stabileste si pretul final al interventiei, in functie de particularitatile cazului dumneavoastra, veti afla modalitatile de plata si daca trebuie sa platiti sau nu o suma in avans.


Odata analizele primite de medicul specialist, se face programarea interventiei. In ziua operatiei trebuie sa respectati cateva reguli de alimentatie si conduita (fumat, medicatie) pe care clinica vi le va face cunoscute si de care trebuie sa tineti cont! Tot in ziua operatiei va trebui sa achitati costul interventiei integral, sa semnati acordul pentru efectuarea operatiei, dupa care veti fi condus spre rezerva dumneavoastra. In timpul ramas pana la interventie veti dicuta cu medicul anestezist si daca simtiti nevoia puteti cere suportul unui psiholog. Majoritatea clinicilor dispun de consilieri ce ajuta pacientii sa treaca peste anxietatea normala preoperatoriu.


Cu putin timp inainte de interventie incep pregatirile, igiena corporala, echipament specific pentru a putea intra in sala de operatie. Pe tot parcursul interventiei, echipa medicala va asigura realizarea in cele mai bune conditii a operatiei. Cand aceasta se incheie, va intoarceti in rezerva unde veti fi monitorizat si asistat de medicul anestezist impreuna cu asistentii de terapie intensiva pe tot parcursul sederii dumneavoastra in clinica.


In unele clinici se practica „one day surgery”, astfel puteti fi externat a doua zi, dupa ce medicul specialist va va face o vizita pentru a verifica daca puteti parasi clinica. Veti primi de asemenea o serie de indicatii pe care trebuie sa le urmati, pentru ca rezultatul interventiei sa fie cel dorit.
Veti reveni la controale ori de cate ori medicul specialist solicita.

 

 

   
Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 

 
 

 

 

 

 
 
Citeste mai multe
 

Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

 

 
 
 
Metoda inchisa sau deschisa?
 
Citeste mai multe
 

Unul din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este “ ce abordare este mai potrivita”: rinoplastia inchisa sau deschisa ? Din pacate nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. In orice caz, primul pas este sa intelegem ce inseamna fiecare tehnica si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

 
Planificarea operatiei
 
Citeste mai multe
 

Comunicarea dintre dumneavoastrã si medic este esentialã. La prima consultatie chirurgul vã va întreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicându-vã optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul.

 

 
REVENIREA LA NORMAL
 
Citeste mai multe
 

Majoritatea pacientilor care au fãcut operatia de rinoplastie se pot întoarce la scoalã sau activitãtile mai sedentare la o sãptãmânã de la operatie. Pentru a vã relua ritmul normal e nevoie, totusi, de câteva sãptãmâni. Chirurgul vã va da instructiuni precise pentru a vã relua gradat activitatea dumneavoastrã normalã.

 

 

 
             
 
  ROLINKMEDIA ONLINE PUBLISHING WWW.CHIRURGIE-ESTETICA.RO WWW.CLINICI-FERTILIZARE.RO WWW.COSMETIC-SURGERY.RO  
           
  Copyright 2001-2011 © chirurgie-estetica.ro

Valid CSS!