rinoplastie- rinoplastia - operatie la nas - deviatie de sept - chirurgie estetica - clinica
 
Home Clinici de chirurgie Rinoplastia Contact

Rinoplastie.|com

Dacã luati în considerare rinoplastia, acest site vã da notiunile de bazã despre aceste proceduri - cum vã poate ajuta, cum se efectueazã si la ce rezultate sã vã asteptati

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice.

Una din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este : ce abordare este mai potrivita rinoplastia inchisa sau deschisa ?

 
 
 
 
 
 
 
   
  Rinoplastia deschisa sau inchisa!      
         
 
     
             
 

Unul din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este “ ce abordare este mai potrivita”: rinoplastia inchisa sau deschisa ? Din pacate nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. In orice caz, primul pas este sa intelegem ce inseamna fiecare tehnica si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

Rinoplastia este realizata prin inlaturarea excesului de os si cartilagiu de sub pielea care acopera nasul. In unele cazuri, se adauga grefe de cartilagiu pentru a ajuta remodelarea formei si structurii nazale. Dupa alterarea structurii de sustinere a nasului, pielea este repozitionata pe noua structura astfel incat nasul sa ia o noua infatisare. Schimbarea poate fi subtila sau accentuata , in functie de necesitatile pacientului.

 

Rinoplastia inchisa se refera la o interventie asupra nasului prin care  inciziile sunt interne- nu exista cicatrici exterioare. Chirurgul face una sau mai mult incizii pe suprafata interioara a narilor. Apoi se ridica pielea pentru a se lucra la remodelarea formei nasului.


Avantaje :
o Timp de operare mai scurt
o Mai putina umflare a varfului nasului
o Fara cicatrici externe

 

Rinoplastia deschisa , pe de alta parte, utilizeaza aceleasi incizii ca si rinoplastia inchisa si in plus o incizie pe portiunea ce separa narile, numita columella. Aceasta incizie lasa o cicatrice mica, ce in marea majoritate a cazurilor se vindeca foarte bine, astfel incat nu este observabila . Apoi ca si in cazul rinoplastiei inchise se decoleaza pielea si se remodeleaza cartilagiul si osul nazal.


Avantaje
o Chirurgul are o vedere mai buna asupra interventiei
o Expunere directa a structurii anatomice 
o Diagnostic intraoperativ mai precis
o Mai putina distorsiune a structurii nazale datorata retractiei inraoperatorii/ a manevrelor chirurgicale
o Ideal pentru deformari complexe ale nasului

 

   
Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 

 
 

 

 

 

 
 
Citeste mai multe
 

Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

 

 
 
 
Metoda inchisa sau deschisa?
 
Citeste mai multe
 

Unul din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este “ ce abordare este mai potrivita”: rinoplastia inchisa sau deschisa ? Din pacate nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. In orice caz, primul pas este sa intelegem ce inseamna fiecare tehnica si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

 
Planificarea operatiei
 
Citeste mai multe
 

Comunicarea dintre dumneavoastrã si medic este esentialã. La prima consultatie chirurgul vã va întreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicându-vã optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul.

 

 
REVENIREA LA NORMAL
 
Citeste mai multe
 

Majoritatea pacientilor care au fãcut operatia de rinoplastie se pot întoarce la scoalã sau activitãtile mai sedentare la o sãptãmânã de la operatie. Pentru a vã relua ritmul normal e nevoie, totusi, de câteva sãptãmâni. Chirurgul vã va da instructiuni precise pentru a vã relua gradat activitatea dumneavoastrã normalã.

 

 

 
         
             
 
  ROLINKMEDIA ONLINE PUBLISHING WWW.CHIRURGIE-ESTETICA.RO WWW.CLINICI-FERTILIZARE.RO WWW.COSMETIC-SURGERY.RO  
           
  Copyright 2001-2011 © chirurgie-estetica.ro

Valid CSS!