rinoplastie- rinoplastia - operatie la nas - deviatie de sept - chirurgie estetica - clinica
 
Home Clinici de chirurgie Rinoplastia Contact

Rinoplastie.|com

Dacã luati în considerare rinoplastia, acest site vã da notiunile de bazã despre aceste proceduri - cum vã poate ajuta, cum se efectueazã si la ce rezultate sã vã asteptati

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice.

Una din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este : ce abordare este mai potrivita rinoplastia inchisa sau deschisa ?

 
 
 
 
 
 
rinoplastie  
   
  Rinoplastia- operatie la nas- remodelare - chirurgie estetica    
         
 
     
             
 

Dacã vã gânditi la rinoplastie...

 

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice. Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunile nasului, sã modifice vârful sau cocoasa, sã reducã narinele sau sã modifice unghiul dintre nas si buza superioarã. Deasemenea poate corecta malformatii sau defecte post traumatice, înlãturând si problemele respiratorii. Dacã luati în considerare rinoplastia, aceastã brosurã vã da notiunile de bazã despre aceste proceduri - cum vã poate ajuta, cum se efectueazã si la ce rezultate sã vã asteptati - dar nu cuprinde însã toate rãspunsurile întrucât existã factori individuali pentru pacient si chirurg si de aceea, întrebati-vã chirurgul despre tot ceea ce nu întelegeti.


Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii specialisti.


CANDIDATI PENTRU RINOPLASTIE

 

Rinoplastia poate îmbunãtãti înfãtisarea si spori încrederea în propria persoanã, dar nu schimbã imaginea dumneavoastrã conform cu "idealul" sau nu va determina alt comportament al celor din jur fatã de dumneavoastrã. Înainte de a decide asupra operatiei, gânditi-vã bine la asteptãrile dumeavoastrã si discutati acest lucru cu chirurgul. Cei mai buni candidati pentru rinoplastie sunt persoanele care cautã o îmbunãtãtire si nu perfectiunea in ceea ce priveste înfãtisarea lor. Astfel cã, dacã vã bucurati de o sãnãtate maximã, un psihic stabil si asteptãri modeste, puteti fi considerat un bun candidat. Rinoplastia se poate efectua pentru a realiza obiective estetice si reconstructive, pentru a corecta defecte din nastere si probleme repiratorii.


TOATE OPERATIILE AU UN RISC!

 

Când rinoplastiile sunt efectuate de un chirurg plastic calificat complicatiile sunt reduse si minore. Totusi, pot apãrea anumite complicatii: infectii, hemoragii si reactii adverse la anestezie. Riscurile complicatiilor se pot reduce prin respectarea strictã a instructiunilor pre si post operatorii. Dupã operatie, pot apãrea vase mici de sânge ca niste pete fine la suprafata pielii; acestea fiind de obicei mici si de scurtã duratã, dar pot fi si permanente. Cicatricile în operatia de rinoplastie inchisa pot fi invizibile total; când se efectueazã tehnica deschisã sau unde procedura cere îngustarea nãrilor, micile cicatrici de la baza narinelor nu sunt de obicei vizibile. Într-un caz din 10 este necesarã o reinterventie de exemplu pentru corectarea unor neajunsuri. Aceste cazuri sunt imprevizibile si pot apãrea si la cei mai experimentati chirurgi, operatia de corectie fiind minimã.

 

PLANIFICAREA OPERATIEI

 

Comunicarea dintre dumneavoastrã si medic este esentialã. La prima consultatie chirurgul vã va întreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicându-vã optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezultatul. Acesti factori includ: structura oaselor si cartilajelor nasului, forma fetei, grosimea pielii, vârsta si asteptãrile dvs. De asemenea, chirurgul vã va explica procedura, tipul de anestezie folosit, locul unde se va efectua operatia, riscurile, costul si ce alte optiuni mai aveti. Spuneti chirurgului dumneavoastrã dacã ati mai avut si alte operatii la nas, chiar dacã au fost fãcute cu multi ani în urmã. Foarte important este, de asemenea, sã vã informati chirurgul dacã faceti alergie la ceva anume, dacã aveti probleme de respiratie, dacã luati medicamente,vitamine, droguri si dacã fumati. Nu ezitati sã vã intrebati chirurgul despre orice nelãmurire aveti, mai ales dacã priveste asteptãrile si grijile dumneavoastrã fatã de rezultat.


PREGATIREA PENTRU OPERATIE

 

Chirurgul vã va da informatii precise asupra dietei, tratamentul medicamentos, fumat si igiena fetei. Dacã respectati cu strictete instructiunile, operatia va decurge normal. Foarte important este sã fiti siguri cã aveti un însotitor care sã vã conducã acasã dupã operatie, si sã vã aducã la control si pansament.


TIPUL DE ANESTEZIE

 

Operatia poate fi fãcutã sub anestezie localã sau generalã, în functie de procedurã, chirurg si de preferintele dvs. Cu anestezie localã veti fi sedat preoperator iar nasul si regiunea din jur vor fi amortite. Veti fi treaz în timpul operatiei si nu veti simti durere- aceasta anestezie este utilizata in general in cazul unor retusuri. Este recomandat sa optati pentru anestezia generala - daca medicul v-a recomandat si sanatatea va permite. Folosind anestezia generalã veti dormi în tot timpul operatiei. Acest tip de anestezie este cel mai frecvent si recomandat de medicii specialisti. Detalii anestezie


OPERATIA

 

Operatia de rinoplastie dureazã de obicei in jur de 1-1.5 ore, procedurile mai complicate necesitând mai mult timp. În timpul operatiei pielea va fi decolatã de pe scheletul osteocartilaginos; apoi se va modela scheletul pentru a obtine forma doritã. Aceastã modelare depinde de particularitatea cazului si de tehnica preferatã de chirurg. În final pielea este reasezatã pe noul schelet. Aceasta tehnica este rinoplastia deschisa. Detalii rinoplastie deschisa


Multi dintre chirurgii plastici preferã metoda endonazalã (metoda închisã), în care incizia se face inaintea narinelor. Altii preferã metoda deschisã, mai ales în cazurile complexe; ei fac o incizie micã pe banda de piele care separã narinele. Detalii rinoplastie inchisa


Când operatia este gata, va fi aplicatã o atelã care vã va mentine forma nouã a nasului. Mai pot fi folosite, pentru a stabiliza septul nazal - peretele despãrtitor în mijlocul cavitãtii nazale - atele sau mese interne.


DUPA OPERATIE

 

În primele 24 de ore, vã veti simti fata edematiatã, durere la nivelul nasului si o durere surdã de cap. Puteti controla aceste simptome prin tratamentul analgezic. Stati în pat cu capul ridicat (cu exceptia mersului la toaletã) in prima zi. Veti observa cã echimozele si edemul se vor accentua în jurul ochilor având punctul maxim în ziua a doua, a treia. Aplicarea de comprese reci reduce edemul si vã veti simti putin mai bine. Oricum vã veti simti mai bine decât arãtati! Majoritatea edemelor si echimozelor dispar în 1-2 sãptãmâni dar un anumit grad de edem va rãmâne observabil doar pentru dumneavoastrã si chirurg, acesta persistând cîteva luni. De asemenea, o micã sângerare este obisnuitã în primele zile dupa operatie si veti continua sã vã simtiti, pentru câteva sãptãmâni, cu nasul înfundat. Este de recomandat ca timp de o sãptãmânã sa nu vã suflati nasul, lucru care va concura la vindecarea rapidã a mucoasei. Dacã aveti mese, acestea se vor îndepãrta dupã câteva zile si vã veti simti mai confortabil. Dupã una douã sãptamâni, toate pansamentele, imobilizãrile si firele vor fi suprimate.


REVENIREA LA NORMAL

 

Majoritatea pacientilor care au fãcut operatia de rinoplastie se pot întoarce la scoalã sau activitãtile mai sedentare la o sãptãmânã de la operatie. Pentru a vã relua ritmul normal e nevoie, totusi, de câteva sãptãmâni. Chirurgul vã va da instructiuni precise pentru a vã relua gradat activitatea dumneavoastrã normalã. Acestea pot include: evitarea joggingului, inotului, relatiilor sexuale, aplecãrilor, în general orice activitate ce duce la cresterea presiunii sanguine (2 -3 sãptãmâni). Evitati de asemenea, sã vã loviti sau sã vã frecati nasul, iar timp de 8 sãptãmâni expunerea la soare. Fata si mai ales nasul se spalã foarte delicat. Lentilele de contact se pot purta imediat. Ochelarii în schimb se pot purta imediat ce se îndepãrteazã atela, dar numai lipiti de frunte cu bandã adezivã sau sprijiniti de obraji. Acest lucru este valabil in jur de 6 -7 sãptãmâni, timp în care nasul este complet vindecat. Chirurgul vã va programa mai multe vizite post operator pentru a verifica progresele vindecãrii, iar dacã aveti simptome neobisnuite sau orice fel de întrebãri nu ezitati sã sunati si sã întrebati chirurgul.

 

NOUL DUMNEAVOASTRA "LOOK"

 

În zilele ce urmeazã operatiei, când fata dumneavoastrã este umflatã si învinetitã, e usor sã uitati cã veti arãta mai bine. Majoritatea pacientilor se simt deprimati o perioadã dupã operatie, lucru de altfel, normal si de înteles. Fiti sigur cã acest stadiu va trece si starea dumneavoastrã se va îmbunãtãti. Dupã o sãptãmânã sau douã nu veti mai arãta cã ati fãcut operatia dar, totusi, vindecarea este un proces gradat si lent. Un edem moderat va fi prezent câteva luni, mai ales la nivelul vârfului nasului. Rezultatul final al operatiei se ca vedea dupã un an si mai mult. În acest timp puteti primi reactii imediate din partea familiei si a prietenilor. Ei pot spune cã nu vãd nici o diferentã majorã la nasul dumneavoastrã. Ei se vor purta intentionat asa, mai ales dacã ati schimbat ceva din ceva ce tine de mostenirea dumneavoastrã geneticã. Dacã se întâmplã asa, tineti minte de ce ati optat pentru aceastã operatie iar dacã v-ati atins scopul, atunci operatia a fost un succes.

 

 

   
Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 

 

 

 

 

 
 
Citeste mai multe
 

Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

 

 
 
 
Metoda inchisa sau deschisa?
 
Citeste mai multe
 

Unul din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este “ ce abordare este mai potrivita”: rinoplastia inchisa sau deschisa ? Din pacate nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. In orice caz, primul pas este sa intelegem ce inseamna fiecare tehnica si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

 
Planificarea operatiei
 
Citeste mai multe
 

Comunicarea dintre dumneavoastrã si medic este esentialã. La prima consultatie chirurgul vã va întreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicându-vã optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul.

 

 
REVENIREA LA NORMAL
 
Citeste mai multe
 

Majoritatea pacientilor care au fãcut operatia de rinoplastie se pot întoarce la scoalã sau activitãtile mai sedentare la o sãptãmânã de la operatie. Pentru a vã relua ritmul normal e nevoie, totusi, de câteva sãptãmâni. Chirurgul vã va da instructiuni precise pentru a vã relua gradat activitatea dumneavoastrã normalã.

 

www.calendar-fertilitate.ro

 

 

 
 
 
 
   
   
   
   
             
 
  ROLINKMEDIA ONLINE PUBLISHING WWW.CHIRURGIE-ESTETICA.RO WWW.CLINICI-FERTILIZARE.RO WWW.COSMETIC-SURGERY.RO  
           
  Copyright 2001-2011 © chirurgie-estetica.ro

Valid CSS!