rinoplastie- rinoplastia - operatie la nas - deviatie de sept - chirurgie estetica - clinica
 
Home Clinici de chirurgie Rinoplastia Contact

Rinoplastie.|com

Dacã luati în considerare rinoplastia, acest site vã da notiunile de bazã despre aceste proceduri - cum vã poate ajuta, cum se efectueazã si la ce rezultate sã vã asteptati

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice.

Una din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este : ce abordare este mai potrivita rinoplastia inchisa sau deschisa ?

 
 
 
 
 
 
 
   
  Anestezia si Rinoplastia      
         
 
     
             
 

Anestezia


Desi multi pacienti sint anxiosi in ceea ce priveste anestezia, ea este absolut necesara, atat pentru o operatie fara problem, cit si pentru recuperarea pacientului. Milioane de pacienti sant supusi la diferite proceduri medicale sub toate formele de anestezie in fiecare an, asa ca nu va temeti de acest aspect al procedurii, ci incercati sa-l intelegeti mai bine. Astfel va veti simti mai confortabil in toate etapele operatiei. Informati-va despre multiplele senzatii obisnuite dupa o anestezie: euforie, dezorientare, frison, greata. Stiinta medicala a avansat foarte mult in ultimele decenii, reducand mult din timpul recuperarii si atenuand fenomenele neplacute de dupa anestezie.

 

DE CE ANESTEZIA E NECESARA?

 

Anestezia nu este folosita numai pentru a asigura analgezia( lipsa durerii) si imobilizarea pacientului, ci asigura si controlul asupra reactiilor naturale ale corpului la durere si trauma. Desi mintea dumneavoastra poate face diferenta intre taietura unui bisturiu, introducerea unui ac hipodermic sau a unui cateter venos si o rana accidentala sau intentionata, corpul dvs stie doar ca fost ranit si reactioneaza imediat pentru  a opri sangerarea si a vindeca zona respectiva.


Imediat ce ati fost taiati in orice fel sau ati primit o lovitura traumatica ce produce distrugeri de tesuturi, corpul dvs rectioneaza in mai multe feluri:


- tahicardie( creste frecventa batailor cardiace );
- rata respiratiei poate deveni mica si superficiala;
- tesuturile se vor umfla prin acumulare de lichid( edem );
- corpul trimite leucocitele ( globulele albe ) sa repare tesuturile;
- daca traumatismul s-a produs in zona ochilor, se intensifica lacrimarea, pentru a mari lubrifierea lor;

 

Cand primiti orice fel de anestezic, fie local sau general , anestezia suprima aceste reactii pana dupa ce procedura s-a terminat. Fiind sub sedare locala( o injectie in tesuturi ), nu veti mai avea dureri pana ce nu se teremina tratamentul local. Proprietatile amnezice ale sedarii constiente si inconstiente asigura lipsa memoriei asupra operatiei, astfel incat va veti concentra asupra vindecarii fara a avea memoria asupra salii de operatie si a atmosferei de acolo.


In chirurgia estetica interventiile se pot realiza sub anestezie locala sau generala, in functie de complexitatea acestora, de preferintele dumneavoastra si ale medicului specialist.


In cazul rinoplastiei, cu anestezie locala veti fi sedat preoperator, iar zona nasului va fi amortita.  Cu toate acestea cel mai cunoscut si recomandat tip de anestezie pentru aceasta interventie este cea generala, cu ajutorul careia veti dormi pe tot parcursul operatiei. 


Anestezia generala actioneaza nu doar ca analgezic, ci are rolul de a imobiliza pacientul, de a reduce raspunsurile autonome, producand pierderea cunostintei si a memoriei. Acesti factori cauzeaza eficacitatea anesteziei generale.


IMPORTANT: Informativa medicul anestezist si medicul specialist cu privire la istoricul medical si asupra oricaror reactii adverse ce le-ati avut in timpul anesteziilor anterioare.

 

   
Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 

 
 

 

 

 

 
 
Citeste mai multe
 

Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

 

 
 
 
Metoda inchisa sau deschisa?
 
Citeste mai multe
 

Unul din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este “ ce abordare este mai potrivita”: rinoplastia inchisa sau deschisa ? Din pacate nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. In orice caz, primul pas este sa intelegem ce inseamna fiecare tehnica si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

 
Planificarea operatiei
 
Citeste mai multe
 

Comunicarea dintre dumneavoastrã si medic este esentialã. La prima consultatie chirurgul vã va întreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicându-vã optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul.

 

 
REVENIREA LA NORMAL
 
Citeste mai multe
 

Majoritatea pacientilor care au fãcut operatia de rinoplastie se pot întoarce la scoalã sau activitãtile mai sedentare la o sãptãmânã de la operatie. Pentru a vã relua ritmul normal e nevoie, totusi, de câteva sãptãmâni. Chirurgul vã va da instructiuni precise pentru a vã relua gradat activitatea dumneavoastrã normalã.

 

 

 
         
             
 
  ROLINKMEDIA ONLINE PUBLISHING WWW.CHIRURGIE-ESTETICA.RO WWW.CLINICI-FERTILIZARE.RO WWW.COSMETIC-SURGERY.RO  
           
  Copyright 2001-2011 © chirurgie-estetica.ro

Valid CSS!