rinoplastie- rinoplastia - operatie la nas - deviatie de sept - chirurgie estetica - clinica
 
Home Clinici de chirurgie Rinoplastia Contact

Rinoplastie.|com

Dacã luati în considerare rinoplastia, acest site vã da notiunile de bazã despre aceste proceduri - cum vã poate ajuta, cum se efectueazã si la ce rezultate sã vã asteptati

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice.

Una din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este : ce abordare este mai potrivita rinoplastia inchisa sau deschisa ?

 
 
 
 
 
 
 
   
  Cum alegem medicul specialist ?      
         
 
     
             
 

Un lucru foarte important este cum va alegeti medicul/clinica. Medicul la care apelati trebuie sa fie un om de încredere, cu care sa puteti comunica usor. Un chirurg plastician este, mai întâi de toate, chirurg, în sensul ca, înainte de a face chirurgie estetica, el a profesat chirurgia generala. De aceea, are o vasta experienta în diferite situatii, prevazute sau nu, care pot aparea în timpul operatiei.


În România, chirurgia estetica este un domeniu relativ nou. Chiar daca si mai demult se practica într-o oarecare masura chirurgia reparatorie, ca domeniu în sine constituie ceva inedit în tara noastra. Competenta unui plastician se poate masura prin reputatia de care se bucura.


Medicul pe care îl alegeti trebuie sa fie interesat de cazul dumneavoastra particular, sa va vorbeasca, sa va explice clar situatia si procedurile care vor urma.


Pretul scazut nu este un criteriu optim pentru alegerea unui cabinet de chirurgie estetica. Operatiile la care va supuneti trebuie facute de o mâna priceputa, altfel fiind posibil sa apara consecinte iremediabile. Pentru protectia dumneavoastra si pentru prevenirea unor accidente sunt necesare proceduri si formalitati destul de costisitoare. Astfel, pretul foarte scazut al operatiei poate fi un semn de incompetenta, iar într-un asemenea domeniu aceasta nu-si poate avea locul.
Trebuie ca dumneavoastra sa alegeti operatia în deplina cunostinta de cauza, sa întelegeti toate procedurile la care veti fi supus. Trebuie sa capatati încredere în faptul ca medicul va ramâne alaturi de dumneavoastra.


Mediul în care se fac aceste operatii este extrem de important. Un mediu prietenos, modern, curat, intim este cel mai potrivit.


Personalul clinicii la care apelati trebuie sa fie instruit foarte bine în domeniu. Trebuie sa fie apreciat de colegii de breasla, în acest scop fiind importanta afilierea la societatea de profil ( în România: Societatea Româna de Chirurgie Plastica si Reparatorie, la societati care activeaza în plan european si mondial). Experienta în diferite clinici este la fel de importanta. Un mod foarte potrivit de alegere a unei clinici de chirurgie estetica este recomandarea data de medicul de familie.


DE RETINUT!
- Adresati-va întotdeauna unei clinici de chirurgie plastica cu autorizatie de functionare! În general, autorizatia de functionare este expusa în cadrul clinicii, la vedere;
- Asigurati-va ca medicul caruia va adresati este specialist de chirurgie plastica, estetica si reconstructiva si are autorizatie de libera practica! Diploma este expusa, în general, în cadrul clinicii;
- Informati-va cu atentie ce anume este inclus în pretul operatiei (costul interventiei, anestezia, internarea, controalele postoperatorii etc.)!
- Înainte de orice interventie chirurgicala veti primi un ACCEPT, document care contine implicatiile interventiei si eventualele riscuri; îl veti citi cu atentie si îl veti semna; daca aveti vârsta sub 18 ani, va semna în locul dumneavoastra unul dintre parinti sau tutorele legal.

 

   
Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 

 
 

 

 

 

 
 
Citeste mai multe
 

Decizia de a face o interventie chirurgicala este una foarte importanta. Pentru realizarea acesteia trebuie sa urmati cativa pasi importanti, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

 

 
 
 
Metoda inchisa sau deschisa?
 
Citeste mai multe
 

Unul din aspectele cele mai dezbatute intre specialistii in chirurgie estetica este “ ce abordare este mai potrivita”: rinoplastia inchisa sau deschisa ? Din pacate nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare. In orice caz, primul pas este sa intelegem ce inseamna fiecare tehnica si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

 
Planificarea operatiei
 
Citeste mai multe
 

Comunicarea dintre dumneavoastrã si medic este esentialã. La prima consultatie chirurgul vã va întreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicându-vã optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul.

 

 
REVENIREA LA NORMAL
 
Citeste mai multe
 

Majoritatea pacientilor care au fãcut operatia de rinoplastie se pot întoarce la scoalã sau activitãtile mai sedentare la o sãptãmânã de la operatie. Pentru a vã relua ritmul normal e nevoie, totusi, de câteva sãptãmâni. Chirurgul vã va da instructiuni precise pentru a vã relua gradat activitatea dumneavoastrã normalã.

 

 

 
         
             
 
  ROLINKMEDIA ONLINE PUBLISHING WWW.CHIRURGIE-ESTETICA.RO WWW.CLINICI-FERTILIZARE.RO WWW.COSMETIC-SURGERY.RO  
           
  Copyright 2001-2011 © chirurgie-estetica.ro

Valid CSS!